Position: sygdoms > influenza >

thyreoidea virkninger på graviditet

   Skjoldbruskkirtlen regulerer hormoner , som er et vigtigt aspekt for en sund graviditet . De, der har en overaktiv eller en underaktiv skjoldbruskkirtlen og er gravid , bør overvåges nøje af deres læge . Thyreoideahormoner påvirke mange funktioner i kroppen, herunder metabolisme , vejrtrækning , nervesystemet , kropstemperatur , hudproblemer og knoglestyrke

Hormoner Graviditet


I livmoderen , er barnet påvirket af to kilder af hormoner , herunder sin egen og sine mor . I første trimester , afhænger baby på moderen for hormoner , der er fastsat via moderkagen . Ved udgangen af første trimester , starter barnets skjoldbruskkirtlen til at fungere uafhængigt , men modtager stadig moderens hormoner via moderkagen . Jod bruges af kroppen til at producere skjoldbruskkirtelhormoner . Barnet får sin jod gennem kosten hos moderen . Det er vigtigt at fastholde en passende balance af hormoner til at have en sikker og sund graviditet for både mor og baby . Den neonatale hjernens udvikling er i høj grad påvirkes af problemer med skjoldbruskkirtlen hos moderen .

Hypothyroidisme Symptomer


Kvinder med hypothyroidisme --- en underaktiv skjoldbruskkirtel --- ofte lider af træthed , manglende opmærksomhed span og vægtøgning , som er fælles problemer under graviditeten . Hypothyroidisme kan blive overset af en læge . Nogle kvinder har symptomer , der udvikles gradvist , men kan udvikle flere symptomer under graviditeten .

Ubehandlet Hypothyroidisme Drægtighed


Hypothyroidisme er risikabelt at en graviditet . Hvis en kvinde ikke bliver behandlet ordentligt under graviditeten , kan hendes underaktiv skjoldbruskkirtlen øger muligheden for en dødfødsel , udviklingsmæssige problemer for barnet og øger chancerne for komplikationer såsom lavt jern niveauer og faretruende højt blodtryk niveauer . Hormoner er nødvendige for udviklingen af hjernen og en mangel på hormon niveauer kan føre til kognitive og udviklingsforstyrrelser . Skjoldbruskkirtel funktioner bør evalueres hvert seks uger under graviditeten for at sikre, at hormoner er på sikre niveauer for mor og baby . Ifølge American Association of Clinical endokrinologer , seks ud af 100 spontane aborter er et resultat af hormon mangler og 1 ud af 50 gravide kvinder er diagnosticeret med en form for hypothyroidisme

Symptomer på Hyperthyreoidisme

Personer med hyperthyreoidisme . -- en overaktiv skjoldbruskkirtel --- føler sig ofte nervøs , lunefuld og trætte . Der er vægt udsving , problemer med hår falder ud , ændringer i afføring og rystelser i hænderne . Mange problemer kan udvikle sig, hvis hyperthyroidisme går markeret , herunder at tabe på grund af en stigning i stofskiftet , har problemer med hjertet og påbegyndelsen af osteoporose . Det kan også udvikle sig til en skjoldbruskkirtel storm , hvor skjoldbruskkirtlen hormoner, der frigives i store mængder , der forårsager alvorlige symptomer . Dette er en livstruende problem for alle med hyperthyreoidisme .

Ubehandlet Hyperthyreoidisme Drægtighed

Hvis en kvinde med en overaktiv skjoldbruskkirtel er ikke korrekt behandlet og overvåges under graviditeten , der er mange bivirkninger for både mor og barn . Thyreoidea hormon , at en mor producerer passerer gennem moderkagen og ind i barnets blodbanen . Når en mor er behandlet korrekt , at barnet er mindre tilbøjelige til at få blive påvirket af de høje niveauer af hormoner . En ukontrolleret skjoldbruskkirtlen kan føre til hjerteinsufficiens , forhøjet blodtryk , skjoldbruskkirtlen storm , abort , for tidlig fødsel og lav fødselsvægt . Hvis en læge har mistanke om , at en gravid kvinde er hyperthyroid , vil lægen starte med lab arbejde med at vurdere hormon niveauer og revurdere niveauet ofte for at undgå komplikationer .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------