Position: sygdoms > influenza >

gamle behandlinger for manisk depression

   Ældre behandlinger for manisk depression er lige så forældede som udtrykket manisk depression . Nogle af de ældre behandlinger er stadig til gavn for visse grupper af personer , der lider af manisk depression , som nu kaldes bipolar lidelse . Der er flere årsager til manisk depression og en række lægemidler på markedet , som har vist sig nyttig i behandling af denne invaliderende stemning lidelse . Nogle af de første og ældste behandlinger stadig bruges til at kontrollere og mindske symptomerne på mani og depression .

Historie

Manic Depression er en periodisk neurotransmitter ubalance . Neurotransmittere er kemiske budbringere , der regulerer humør og kognitiv funktion dybt inde i hjernen . Manisk depression er et skifte fra ekstremt høje eller ophidsede stemning stater til at lave eller nedtrykthed stater med perioder med normalt humør i mellem . Denne lidelse kan variere fra let til svær invaliderende , og er ofte kendt for at skabe ravage i det personlige, finansielle og arbejdsliv .

Discovery

Den første medicin, som anvendes til behandling af manisk depression blev opdaget ved et tilfælde . Lithium blev brugt som en salt erstatning for hjertepatienter , og læger bemærkede , at lithium produceret en beroligende virkning i denne gruppe af patienter . Forskere senere teoretiserede , at lithium kan være gavnlig for psykiatriske patienter , der led af nervøs mani . Derfor blev den første behandling af manisk depression opdaget .

Ældre medicin anvendes

Ud med lithium , som er et naturligt forekommende salt , blev anden medicin senere udviklet til hjælp i behandlingen af manisk depression . Denne klasse af medicin var mærket som neuroleptika eller antipsykotisk medicin . Nogle af de første antipsykotiske medicin omfatter Thorazine , Serenase , clozapin , Prolixin , Navane og Mellaril . Selv om disse lægemidler har det positive symptomer på bipolar , herunder hallucinationer og vrangforestillinger , bivirkninger var belastende og farlige . Hertil kommer , var anti-beslaglæggelse medicin såsom Depakote held anvendt til behandling af manisk depression . Lithium og Depakote er stadig ordineret i dag .

Advarsel

Mange af de alvorlige bivirkninger , der plager disse ældre klasser af medicin omfatter muskelstivhed , smertefulde muskelkramper og ukontrollerbare ansigts bevægelser kaldet tardiv dyskinesi , som ofte har ført til varig invaliditet . På grund af den alvorlige bivirkningsprofil af de ældre klasse af antipsykotisk medicin , er de typisk ikke er ordineret til behandling af manio depressiv sygdom på nuværende tidspunkt .

Overvejelser

Hvis du eller en elsket man er under en af de ældre klasser af medicin for manisk depression , se din læge for at få nye lovende alternativer.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------