Position: sygdoms > influenza >

irritabel tyktarm mavesmerter

   Irriteret tyktarm ( IBS ) er en funktionel sygdom . Det er karakteriseret ved milde til alvorlige gastrointestinale symptomer . Der er nogle behandlinger for IBS symptomer , men der er ingen kur

Symptomer

De mest almindelige symptomer . af IBS er diarre og forstoppelse . Disse to symptomer årsag kramper og oppustethed .

Oppustethed

Oppustethed skyldes en overproduktion af gas . Med IBS , er fødevarer ikke altid fuldt brudt ned. Som madrester fremskridt i systemet , er gas oprettet som tarmene forsøge at bryde dem ned .

En anden årsag til oppustethed er , når fiber fødevarer er spist , det organ, overreagerer på stimulus givet af fiber . Fiber er faktisk ikke fordøjes , men snarere igennem systemet . Med IBS dette øger gasproduktionen .

Kramper

Kramper er ofte forårsaget af dysfunktion af tarmene . Funktionen er afbrudt , og tarmene kan prøve at presse igennem sagen , når det ikke er der, eller stramme omkring sagen for at holde det fra at blive udvist , når den er klar . Dette medfører kramper .

Diarré

Diarré forårsager smerte og kramper , der spænder fra mild til svær . Hvis du har diarré-dominerende IBS vil du lider af disse symptomer mest.

Forstoppelse

Forstoppelse forårsager oppustethed og en ømme , fuld-type af følelse . Hvis du har forstoppelse-dominerende IBS vil du lider af disse symptomer mest.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------