Position: sygdoms > hovedpine >

skadelige rygning virkninger på blodårerne

   Rygning er årsag til 440. 000 for tidlige dødsfald om året , rapporter American Heart Association . Mens de fleste mennesker forbinder virkninger af rygning med lungesygdomme , cigaretter har potentiale til at skade andre dele af kroppen , herunder din arterier

Kolesterol

Rygning sænker niveauet af high-density lipoprotein ( HDL ) , som er det stof, der er ansvarlig for at fjerne fede indskud fra blodårerne og transportere dem til din lever til destruktion . Resultatet er en oprustning af low-density lipoprotein ( LDL ) , som er den såkaldte " dårlige " kolesterol i kroppen .

Åreforkalkning

Som blodårerne bliver fyldt op , deres væv begynder at hærde . Dette er en tilstand kendt som åreforkalkning. Åreforkalkning er en medvirkende faktor til koronararteriesygdom og øger din risiko for et hjerteanfald , rapporter American Heart Association .

Heart Attack Risk

På grund af virkningerne af rygning for arterierne , folk der ryger er dobbelt så stor risiko for at dø af et hjerteanfald som dem , der ikke ryger , advarer American Cancer Society . Cigaretrygning er den hyppigste årsag til hjertesygdom hos personer 50 år eller yngre , hævder American Heart Association .

Statistik

Rygning så lidt som seks til syv cigaretter om dagen bidrager til åreforkalkning , forklarer Canada hjerte og slagtilfælde Foundation . Selv i mennesker, der er 18 år til 30, rygning bare en cigaret øger stivhed af blodårerne med 25 procent , ifølge instituttet .

Forebyggelse

Når du holder op med at ryge , de skadelige virkninger for din arterier langsomt vende på grund af kroppens magt til at helbrede sig selv . På så lidt som et år , falder din chance for at udvikle koronar arterie sygdom halvdelen af en ryger 's . Af 15 år efter man er stoppet, er din chance for at udvikle sygdommen lig med ikke-rygere i samme alder og helbred kategori , forklarer American Cancer Society .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------