Position: sygdoms > hovedpine >

høj gluten fødevarer

   Mest findes i hvede , gluten er et vigtigt protein , der skaber syrning når kogt . Det er normalt tilsættes til fødevarer for at øge protein mængder og er ofte brugt som en kød erstatning for vegetarer på grund af det absorberende egenskaber . Desværre har nogle mænd og kvinder lider af gluten allergi og cøliaki som forhindrer dem i at korrekt fordøje proteinet . Mens gluten indtagelse kan være dødbringende for dem med allergi , er det ikke for skadeligt for den almindelige befolkning .

Korn

Nogle af de primære høje gluten fødevarer er dem lavet med korn. Hvede og rug indeholder store mængder af gluten , fordi det er en elastisk protein, som dannes, når disse mel er fugtige, og ophidset , som er nødvendig for gær dej til at stige . Det betyder, brød og brødprodukter , pasta , kager og andre konditorivarer , kiks , vafler , klid og dej-stegte fødevarer er høj i gluten .

snacks og drikkevarer

Mange kommercielt tilgængelige snacks og slik indeholder høje niveauer af gluten . Dette er fordi de ofte indeholder hvede mel eller modificerede fødevarer stivelse , og fordi gluten ofte bruges som stabilisator . Tyggegummi , jordnøddesmør , chokolade , kakao , is , budding , kager , slik indeholder hvede , isvafler , nogle pie fyld , saltkringler , kan muffins , donuts og Graham crackere alle har store mængder af gluten .

Nogle alkohol såsom whisky og øl kan indeholde store mængder , fordi humlen kommer fra byg , der indeholder gluten .

Andre drikkevarer , der rangerer højt på listen af gluten niveauer omfatter ovaltine , root øl , nogle instant kaffe og nogle kommercielle kakaomælk . De fleste drikkevarer er glutenfri .

forarbejdede fødevarer

En masse af forarbejdede fødevarer indeholder store mængder af gluten , fordi det ofte er brugt som en smagsforstærker og emulgator . Dette gælder også mange krydderier , som omfatter nogle mayonnaise , bouillon , soja sauce , tamari , sennep , eddike , sovs og nogle salatdressinger .

forarbejdet kød som pølser , hotdogs , pålæg , liverwurst , bologna , paneret kød og frokost kød er også høj i gluten . Forarbejdet kød erstatninger , såsom tekstur vegetabilsk protein og hydrolyseret vegetabilsk protein har store mængder også .

De fleste kommercielt sælges suppe og bouillon indeholder store mængder af gluten , især dem, der Roux baseret på siden Roux indeholder hvedemel .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------