Position: sygdoms > hovedpine >

alder & koronararterie sygdom

   Ifølge National Institutes of Health ( NIH ) , koronararteriesygdom , eller CAD , er den hyppigste årsag til dødsfald i USA for begge køn . Over en halv million indbyggere i USA dør hvert år af denne sygdom . Visse træk øge din risiko for at udvikle den betingelse , hvoraf nogle kan kontrolleres-ligesom kost. Andre , såsom alder , er ikke op til dig . Heldigvis tager sig af de faktorer du kan påvirke kan gøre meget for at reducere dine chancer for at få CAD

Betydning

Som du alder , går dine chancer for at få koronararteriesygdom op . Hos mænd er risikoen for CAD stiger efter det fyldte 45 , og hos kvinder , øges risikoen efter det fyldte 55 , i henhold til NIH . Hvis et nært familiemedlem blev diagnosticeret med CAD i en forholdsvis ung alder , vil dit niveau af risiko også stige . Med en større procentdel af U. S. befolkningen nu fortid midaldrende , koronararteriesygdom er en betydelig bekymring .

Effects

Koronar sygdom er blokering eller forsnævring af arterierne tættest på hjertet . Dette sker primært på grund af opbygningen af fedtsyrer aflejringer på indersiden af arterierne . Denne oprustning kan holde blodet fra at komme ind i hjertet , og sulte det af næringsstoffer og ilt . Dette bevirker ofte bryst og skulder smerter . Hvis blodforsyningen er helt afbrudt , et hjerteanfald opstår . Jo ældre du bliver , jo mere tid fede indskud har haft en chance for at opbygge .

Overvejelser

Symptomer på koronarsygdom er ofte forskellige hos mænd end de er i kvinder . For eksempel kan en kvinde med oprustning på indersiden af hendes arterier kun mærke symptomer efter hård træning , kvinder ikke altid oplever " typiske " symptomer . Generelt dog er mænd mere tilbøjelige til at få sygdommen , og er også mere tilbøjelige til at dø af det. Mænd har generelt en højere risiko for hjerteanfald end kvinder , og er mere tilbøjelige til at lide angreb på en tidlig alder , i henhold til American Heart Association .

Forebyggelse /Solution

Du kan ikke stoppe bliver ældre , og du kan ikke gøre noget ved genetisk disposition for hjertesygdomme, men man kan reducere andre risikofaktorer . Som du alder , bliver at tage sig af din krop mere vigtigt . For at reducere din risiko , kan du stoppe med at ryge, spise en lavere kolesterol diæt , bliver mere fysisk aktive og reducere din krop-fedt niveau . Du kan også reducere dit stress -niveau og alkoholforbrug yderligere reducere din risiko for koronar arteriesygdom når du bliver ældre .

Advarsel

Overvægtige mennesker , personer med forhøjet blodtryk eller kolesteroltal og diabetes patienter er på et væsentligt højere risiko for koronar arteriesygdom som de bliver ældre . Selv hvis din tilstand er under kontrol , er det meget vigtigt at arbejde med dit helbred behandleren at sikre, at du er i den bedste sundhed mulige . Hvis du har en tilstand , der øger dine chancer for hjertesygdomme , er det vigtigt at gøre , hvad du kan for at forbedre det .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------