Position: sygdoms > hovedpine >

hår væv mineral analyse

   Måling af indhold af mineraler hår måske eller måske ikke være en præcis måde at afgøre, om der er mangler eller en overflod af et mineral , som kan forårsage sundhedsproblemer. Det afhænger af , hvem man spørger

Hair Tissue Mineral Analysis

Hår væv mineral analyse ( HTMA ) anvender atom spektroskopi , den samme metode anvendt til at teste mineralindholdet i jorden . En lab brænder omkring 200 hårstrå , og de forskellige mineraler i håret afgiver forskellige farver . En måling af størrelsen af hver farve mod et benchmark afgør , hvis det falder inden for en sund interval .

Hvad tilhængere har at sige

Tilhængerne af den procedure, siger, at det er en screeningstest , spiller en rolle i tidlig opsporing af fysiske og psykiske lidelser. De hævder, at manglerne i sporstoffer , der er nødvendige for en endeløs række af metaboliske kropsfunktioner , skaber mange sundhedsmæssige problemer . For eksempel er zink afgørende for insulin produktion og lagring , magnesium for normal muskel funktion og kalium for stoftransport i celler .

Hvad modstanderne har at sige

En af de største modstandere af at bruge hårmineralanalyse er American Medical Association ( AMA ) . Det hævder, at der er mangel på sammenhæng mellem laboratorier , der udfører HTMA tests ( for eksempel de benchmarks , der anvendes til at bestemme " normale " niveau af mineraler kan være anderledes) , at prøver bliver for let forurenet med ting som forurening og shampoo , og at der er meget lidt bevis for, at folk bruger resultaterne til at foretage kloge sundhed beslutninger . AMA ser et stort potentiale for sundhedspleje bedrageri af skruppelløse labs .
Dr. Michael Greenburg , formanden for American Academy of Clinical Toxicology , ser dog en vis risiko, når utrænede folk fortolke resultaterne af HTMA test . Blandt dem er ordinerer den forkerte vitaminer til at behandle tvetydige mangel på næringsstoffer , eller stærk medicin til at fjerne tungmetaller, der kan faktisk ikke eksisterer . Begge behandlinger kan være skadeligt .

Hair Versus Blood

Det AMA mener , at blodprøver er en langt mere præcis metode til bestemmelse af niveauer af giftige metaller i kroppen og hævdede, at med undtagelse af methyl kviksølv ( metallet i fisk ) , der er meget få giftige mineraler, en HTMA test kan afsløre præcist .
På den anden side , hævder mange af de uafhængige laboratorier , der specialiserer sig i HTMA test, mineral mangler påvises i håret længe før de er i blodserum . De fleste citere en 1980 undersøgelse af Environmental Protection Agency ( EPA ) , der sagde menneskehår var en bedre væv end blod eller urin for at studere eksponering for visse sporstoffer .

bør du overveje HTMA ?

Du skal nok ikke overveje HTMA , primært fordi der er hverken nogen regulering af praksis , heller ikke praktiserende være læger . Dr. Stephen Barrett , i sin artikel " Commercial Hair Analyse : En kardinal Sign of kvaksalveri , " citerer mange juridiske sager, hvor enkeltpersoner ( selvudnævnte ernæringseksperter ) eller virksomheder ( helsekost butikker ) blev lukket ned eller givet klækkelige bøder eller endda fængsel og prøvetid , der forskriver behandlingerne uden nogen medicinsk licens , eller deltage i svigagtige praksis . Næsten uden undtagelse , er den sande årsag til eksistensen af disse virksomheder til at sælge vitaminer , kosttilskud og " behandling ", så de vil sandsynligvis altid finde noget galt .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------