Position: sygdoms > hovedpine >

bivirkninger af ketoconazol shampoo

   Shampoo lavet med det aktive stof ketoconazol bruges primært i anti-svampe applikationer , behandle infektioner med svampe og gær ved at gribe ind med cellemembraner af det inficerende agenter . Svampe cellemembraner afhængige af stoffet ergosterol at bevare deres membran vægge . Ketoconazol blokerer produktionen af ergosterol , der forårsager svampens cellemembran at bryde ned og svampe til at dø . Mens effektiv , kan nogle eller alle af de følgende bivirkninger forekomme efter eksponering .

Hudsygdomme

I nogle tilfælde kan huden opleve en brændende fornemmelse under eller efter kontakt med ketoconazol . Dette kan være en midlertidig , harmløs reaktion eller det kan indikere en mere alvorlig reaktion . Den intense og langvarig kløe sensation kendt som pruritus kan skyldes eksponering og kan forårsage langvarige gener i det berørte område . I tilfælde, hvor en allergisk reaktion , kontakt dermatitis vil producere mange af de samme symptomer og resultater som pruritus . Eksem, hvor huden bliver betændte og oplevelser blæredannelse , kan være en af de mere alvorlige reaktioner af eksponering for ketoconazol .

Ændringer til Hår

En sund hår kan ændres radikalt ved udsættelse for ketoconazol . Hår kan blive meget fedtet eller tør og skør efter brug . Hvis den bruges til hår, der er blevet behandlet ( med farve eller ved en perm , for eksempel) og har undergået en kemisk skade , eller om grå hår , kan pludseligt og potentielt pinlige misfarvning forekomme .

Hårtab

I ekstreme tilfælde , når hovedbunden og /eller håret er tilstrækkeligt beskadiget ved anvendelse af ketoconazol , kan hårtab forekomme . Dette kan være forårsaget af overdreven tørring og brud på håret , gør håret så usundt , at det simpelthen falder ud , eller det kan skyldes omfattende skader af folliklerne i det berørte område af hovedbunden . Recovery fra hårtab på grund af ketoconazol eksponering vil variere afhængigt af den præcise karakter af hårtab .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------