Position: sygdoms > hovedpine >

hvad er den primære pneumonic ?

   Plagerne kan dræbe mellem 30 og 60 procent af folk , der udlicitere dem , ifølge Verdenssundhedsorganisationen . I en lignende måde som de byldepest , kan folk dø hurtigt fra den primære lungepest , en bakteriel infektion , der påvirker lungerne . Selv den primære lungepest har ikke smittede personer i samme takt som de byldepest gjorde i Europa , kan det potentielt spredes hurtigt fra det ene menneske til et andet , hedder det i New York City Department of Health og Mental Hygiene.

Symptomer

Det primære lungepest ofte får folk til at udvikle vejrtrækningsproblemer , en barsk hoste , brystsmerter og blodig slim . De undertiden har også hovedpine og feber . Patienter med denne betingelse normalt udvikler symptomer to til tre dage efter, at de bliver smittet , ifølge MedlinePlus hjemmeside . Når de bakterier, der forårsager lungepest , kendt som Yersinia pestis , i lungerne , de spredes hurtigt .

Spread

Lopper kan passere lungepest fra en organisme til en anden . De første lever af blod fra dyr , der har Yersinia pestis bakterier , såsom rotter , egern eller mus , og videregive bakterierne til andre organismer , når de lever af deres blod . Folk kan også sprede infektionen ved hoste blod op , der indeholder bakterier , som bliver luften og smitte andre . Nogle mennesker udvikler byldepest første , som bliver til lungepest , når bakterier breder sig til lungerne .

Diagnose

Læger normalt indsamle en blod-eller spyt prøve fra en patient og sende den til et laboratorium . I laboratorier , kig specialister for forekomst af bakterier i en kultiveret spyt prøve, som de skaber fra patientens kropsvæsker .

Behandling

Læger normalt isolere patienter med lungepest fra andre . De ordinere antibiotika såsom streptomycin , gentamicin , doxycyklin eller ciprofloxacin for lungepest .

Prognose

Mennesker med det primære lungepest normalt tage 10 dage at få det bedre , ifølge New York City Department of Health and Mental Hygiejne. MedlinePlus , at folk med den betingelse kan mindske deres chance for død med 50 procent , hvis de søger behandling .

Udbrud

Forskellige former for pest oftest udvikle sig i områder, der har dårlige hygiejneforhold , ifølge Illinois Department for Folkesundhed . Pest udbrud , især under inddragelse af lungepest , sjældent forekommer . Udbrud af pest har fundet sted i Manchuriet , Madagaskar , USA , Den Demokratiske Republik Congo , Vietnam , Indien og Tanzania . Den byldepest tegnede sig for de fleste udbrud , men nogle mennesker med bylder folk udviklet lungepest , ifølge Center for smitsomme sygdomme forskning og politik. I USA , pest tilfælde er forekommet oftest i Vesten i stater som Californien , New Mexico , Arizona og Utah , i henhold til MedlinePlus .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------