Position: sygdoms > hovedpine >

mest almindeligt ordineret ADHD medicin til voksne

   Mange af de lægemidler, der anvendes til behandling af voksne med ADHD ( Attention Deficit Hyperactivity Disorder ) er de samme som dem, der er foreskrevet for børn og unge med ADHD . ADHD påvirker 30 til 50 procent af voksne, der havde ADHD i barndommen . Men ved ordination af medicin til voksne med ADHD , bør lægerne overveje en række vigtige forskelle i den måde, disse lægemidler påvirker voksne og børn

udskrive recepter på lægemidler til voksne ADHD

Præcis diagnose og behandling af ADHD hos voksne er udfordrende og kompliceret på grund af andre psykiatriske lidelser , som ofte ledsager sygdommen , såsom angst og depression . Mere end én medicin kan ordineres for at kontrollere symptomer på ADHD og ledsagende lidelser . Stimulanser bruges til at behandle hyperaktivitet og uopmærksomhed , ikke-stimulans medicin anvendes til patienter, der ikke reagerer på eller ikke kan tolerere stimulanser , og antidepressiva er undertiden ordineret til at styre moodiness . Følgende er nogle af de almindeligt ordinerede medicin til voksne med ADHD .

Methylphenidat ( stimulerende middel)

Methylphenidat ( MPH ) er en stimulans , der er tilgængelig i korttidsvirkende former såsom Ritalin , Metadate , Methylin , og generisk MPH , Og dets virkninger sidste kun fire timer. Udvides eller vedvarende frigørelse former kan nævnes Ritalin SR , Metadate ER og Methylin ER . De nyere udvidede -release MPHs er Concerta , Metadate CD og Ritalin LA . MPHs får ordineret off-label til voksne , da de ikke er godkendt til voksne efter FDA .

Amfetaminer ( stimulerende middel)

Amfetaminer ( AMP ) såsom Dexedrine , Dextrostat og Adderall er øjeblikkelig løsladelse stimulanser , der også sidste omkring fire til seks timer . Dexedrine Spansules og dextroamphetamine sulfat er vedvarende frigivelse former for AMP . Adderall XR er en nyere forlænget frigivelse AMP , der har været effektive , når det tages én gang om dagen .

Atomoxetin ( Ikke stimulerende middel)

Atomoxetin ( Strattera ) anvendes til behandling af ADHD hos børn , unge og voksne . Det er den første medicin af enhver art , der er godkendt til behandling af ADHD hos voksne . Det er taget én eller to gange om dagen og kan være nyttigt i voksne med ADHD og depression og /eller angst .

Antidepressiva

Antidepressiva at øge neurotransmitter noradrenalin ( ikke serotonin som andre antidepressiva ) kan forbedre symptomer på ADHD .

Tricykliske antidepressiva ( TCA ) som Desipramin ( Norpramine ) og nortriptylin tages en gang om dagen og forbedre angst og depression , der kan ledsage voksne ADHD .

Mono-amin oxidase hæmmere ( MAO ) hjælpe patienter med depression , angst og voksen ADHD . Men de kan øge blodtrykket , så patienter skal bo på en streng diæt for at forhindre blodet pres fra stigende .

Bupropion ( Wellbutrin ) er et antidepressivt , der er så hjælpsom som nogle stimulanser , men menes at være mere nyttigt end TCA for patienter med bipolar lidelse .

Venlafaxin ( Effexor ) kan være effektive for voksne med ADHD , der også har depression og /eller angst . Blodtrykket monitorering anbefales , da det kan øge blodtrykket .

Vigtigheden af Tilpasning af en Medicin Plan for Voksne med ADHD

Selv om der er en række af pålidelige lægemidler til voksne med ADHD , finjustering af medicin typer og doser er nødvendig for at opnå den mest effektive behandling . Det er nyttigt , hvis den voksne med ADHD kan kortlægge deres reaktion på medicin og dokumentere de symptomer , de oplever at hjælpe lægen at finde den rette kombination af medicin . Praktiske overvejelser om patientens livsstil og tidsplan bør også tages i kraft , når det besluttes at ordinere kortere eller langtidsvirkende formuleringer . Adressering ledsagende psykiatriske lidelser er en vigtig del af beslutningen om medicin der virker bedst for den voksne med ADHD .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------