Position: sygdoms > kræft >

vitaminmangel fra gastrisk bypass operation

   Hvert år bliver flere hundrede tusinde gastrisk bypass operationer udført . Disse numre forventes at fortsætte med at stige til højre ad med en sats på fedme . Mens disse operationer anses for en sikker og effektiv , men de forårsager potentielt farlige bivirkninger , herunder vitaminmangel <. h2 > B12-vitamin Om 30 procent af patienter, som har gastrisk bypass operation ende med at udvikle et vitamin B12 -mangel .

Iron

Jern er et af de næringsstoffer , som ikke kan ordentligt absorberes af kroppen efter gastrisk bypass-operation .

Calcium

Mange patienter lider af en tilstand kaldet hypocalcæmi , som er en calciummangel . Området i fordøjelsessystemet , hvor calcium er normalt optages i kroppen , er omgået ved ændringer i det system som følge af operationen .

vitamin D

Sammen med calcium mangler , mange gastric bypass patienterne også lider af en mangel af vitamin D. Denne mangel kan føre til en tilstand kaldet hyperparathyroidisme , som forårsager frigivelse af for meget af en bestemt type hormon . Resultatet er en øget risiko for osteoporose , mavesmerter , nyresten , træthed og problemer med hukommelsen .

vitamin A

Som et resultat af de ændringer, gastrisk bypass , kan patienterne heller ikke få nok vitamin A i deres organer . Resultaterne kan være problemer med synet , herunder en reduktion i nattesyn . Uden nok vitamin A , kan patienterne også være mere tilbøjelige til at udvikle en infektion .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------