Position: sygdoms > kræft >

hvad kan du gøre efter knæoperationer ?

   Artroskopisk kirurgi i knæet er brugt til at behandle en række betingelser . Lægen stiller små snit i knæet området til at rumme et lille kamera og adgang til andre kirurgiske værktøjer til at reparere knæet . Open knæoperationer er meget mere indgribende end artroskopisk kirurgi og kan kræve en meget længere restitutionstid . Efter operationen , bliver du nødt til at gennemgå fysisk terapi for at vende tilbage funktion til din knæ

Fysioterapi

Din fysioterapi efter knæoperationer kan begynde , så snart dagen efter din operation . Sygeplejersker på sygehuset vil hjælpe dig med at komme ud af sengen og dingle dine ben på den side af sengen . Artroskopisk kirurgi normalt kun kræver et par timers opsving på hospitalet , men en knæalloplastik vil holde dig på hospitalet i et par dage .
Fysioterapeuten vil begynde med nogle styrke øvelser for musklerne omkring knæet . Mange af disse øvelser er gjort rigtigt i din hospitalsseng . Walking så hurtigt som muligt efter operationen er et meget vigtigt aspekt af din helbredelse. Bevægelse efter en operation bidrager til at bringe mere ilt til blodet og forhindrer dannelse af blodpropper.

Walking

Det øvelser, som du udfører i hjemmet er afgørende for din helbredelse. Walking er en af de bedste måder til at fremskynde din opsving fra knæoperationer , om det er en total knæalloplastik eller en rækkevidde operation . Umiddelbart efter din operation , kan du stole på en stok eller rollator . Hold dine skridt selv når du går så meget som muligt . Tag kortere skridt , og undgå at lægge alle dine vægt på det berørte knæet .
Start din gå rutine i huset , inden du forsøger en tur rundt om blokken . Forløb Deres program afhænger af , hvor godt dit knæ heler . Gradvist øge din udholdenhed .

Begrænsninger

Du kan aldrig være i stand til at opnå den fulde udnyttelse af dit knæ efter din opsving . Det afhænger af , hvilken type skade der findes i dit knæ. Hver sag er forskellig , og du bør drøfte med din læge , hvad du kan forvente fra din operation . Alvorlig skade eller skade på knæet kan begrænse din evne til at jogge eller løbe i det omfang, du var i stand før skaden .

Daily Aktiviteter

Du skal kunne vende tilbage til alle dine daglige aktiviteter inden for seks til otte uger efter en knæalloplastik kirurgi . Artroskopisk kirurgi kræver meget mindre tid til at komme . Du skal være i stand til at køre , så snart du er i stand til at bøje knæene .
Lægen vil overvåge dine fremskridt efter operationen , men husk på, at en alvorlig skade, aldrig helt kan komme sig .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------