Position: sygdoms > kræft >

hvad er forskellen mellem triple & firedobbelt bypass operation ?

   Hjertesygdom er en alvorlig medicinsk tilstand , men koronararterie bypass-operation kan drastisk forbedre livet for de patienter , der lider af tilstoppede arterier . Flere omfartsveje kan gøres på en kirurgisk procedure

Årsager

bypass-operation bliver nødvendig , når arterier, der fører blod til tilstoppede hjertet bliver . Plak hober sig op i arterierne , der forsinker og i nogle tilfælde stopper blodgennemstrømning. Denne betingelse kan resultere i brystsmerter eller et hjerteanfald .

Definition

Bypass operation er teknisk kendt som koronar bypass operation . Dette er en kirurgisk procedure, der lindrer angina og koronararteriesygdom . Et vellykket resultat vil reducere risikoen for død pga. koronar sygdom .

Process

Kirurgen anvender vener eller arterier fra andre dele af patientens krop , ligesom benet . Disse vener er podet på patientens koronararterierne at omgå den tilstoppede område . Dette forbedrer blodtilførslen til hjertet .

Typer

Forskellen mellem en tredobbelt og en firedobbelt bypass er simpelthen hvor mange omfartsveje er færdig . En firedobbelt bypass betyder, at hver af de fire store arterierne, der forsyner hjertet krævede en bypass . En tredobbelt bypass betyder, at kun tre af de fire arterier var tilstoppet . Det er muligt at have en enkelt eller dobbelt bypass så godt.

Historie

Den første bypass operation blev udført den 2. maj 1960. Det var udført på Albert Einstein College of Medicine i Yeshiva University i New York . Den læge, der førte holdet var Dr. Robert Goetz .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------